noscript image for google
<h2>Φάρμα Σαραβά</h2><p>Εκτροφείο μαύρου χοίρου - Αναπαραγωγή μαύρου χοίρου - Εκτροφείο αγριογούρουνου - Φάρμα αυτόχθονη φυλή - Βιολογική εκτροφή</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.kikisarava.4ty.gr/more.php?l=el' >Περισσότερα...</a></div> <h2>Εκτροφή αγριογούρουνου</h2><p>H μονάδα αριθμεί 130 χοιρομητέρες.</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.kikisarava.4ty.gr/more2.php?l=el' >Περισσότερα...</a></div> <h2>Εκτροφή μαύρου χοίρου</h2><p>H μονάδα αριθμεί 130 χοιρομητέρες.  Εξ αυτών οι 100 ανήκουν στην αυτόχθονη φυλή του μαύρου χοίρου, οι δε 30 σε ημίαιμους αγριόχοιρους</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.kikisarava.4ty.gr/more2.php?l=el' >Περισσότερα...</a></div>
Previous Next
Εκτροφή Μαύρου Χοίρου - Αγριογούρουνου

 

Εκτροφή Αγριογούρουνου - Μαύρου Χοίρου
Φάρμα Σαραβά
Στεφανίνα / Θεσσαλονίκη


 
Η εκτροφή του μαύρου χοίρου είναι εκτατική και τα ζώα γεννιούνται και διαβιώνουν στο φυσικό τους περιβάλλον με αυτοφυή βλάστηση βελανιδιάς, δρυς, οξυάς, καστανιάς, πατάτες φτέρης, χλοη, κ.τ.λ. όπου τα ζώα είναι ελεγχόμενα αλλά ελεύθερα, διατηρώντας την ευεξία τους και την ευζωία τους. Άλλη μία μεγάλη διαφορά από τη συμβατική εντατική χοιροτροφία, καθώς και ο αριθμός των παραγώγων διαφέρει γιατί ενώ ένα συμβατικό γουρούνι γεννά 12-14 μικρά ο ελληνικός μαύρος χοίρος γεννά 5-7 μικρά. Στην εκτροφή του μαύρου χοίρου αποφεύγεται η όποια χρήση φαρμάκων-αντιβιοτικών,όπως και η όποια παρέμβαση του παραγωγού που θα βίαζε τη φύση του ζώου κόψιμο ουράς-δοντιών κ.τ.λ.
 
Ο παραγωγός επεμβαίνει ζωτικά στην οργάνωση και στην διατροφή των ζώων,με απλές τροφές όπως καλαμπόκι,σιτηρά,ψυχανθή κ.λ προερχόμενα απο παραγωγους του δήμου Βόλβης και των Σερρών,αποββάλοντας σκοπίμως από τη διατροφή τους τροφές όπως ρεγγάλευρα,σόγια,κρεατάλευρα,ισσοποπιστεςκ.α. με μοναδικό μειονέκτημα την αργή ανάπτυξη αλλά πλεονεκτώντας με ένα ποιοτικά,γευστικά και θρεπτικά ανώτερου κρέατος.
 
Βάση αναλύσεων που έχουν γίνει στο κρέας του μαύρου χοίρου της φάρμας μας έχουμε αυξημένη περιεκτικότητα σε ω3-ω6 λιπαρά οξέα,καθώς και περρισότερη πρωτείνη και λιγότερο ενδομυικό λίπος.Επισημαίνει η κυρία Σαραβά πως το κρέας του ελληνικού  μαύρου χοίρου απολάμβανε μεγάλης ζήτησης,ειδικά τα Χριστούγεννα,περίοδο κατά την οποία διατίθονταν και ο μεγαλύτερος όγκος στις μεγάλες αγορές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.Επιδίωξη της κυριας Σαραβά να επιτυγχάνεται η διάθεση των προιόντων όλο το χρόνογια την ανάδειξη του προιόντος και τη γνωστοποίηση σε μεγαλύτερο καταναλωτικό κοινό.
 
Στην προσπάθεια αυτή κια κατόπιν συνεργασίας με τεχνογνώστες η φάρμα παράγει τα δικά της προιόντα {Αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής ήταν η μεγάλη συγκέντρωση διαθέσιμων χοίρων προς πώληση σε μικρή χρονική περίοδο,και να μην είναι αρκετό για να το γνωρίσει περισσότερο καταναλωτικό κοινό.Αυτό είχε σαν συνέπεια το προιόν να διατίθεται στην αγορά παράλληλα με άλλα είδη χοιρινού{byrger,μπριζόλα καρέ και λαιμού,λουκάνικο θερμικής επεξεργασίας κα λουκάνικο ωρίμανσης},καθώς και άλλα προιόντα κατά παραγγελία αμιγώς και μόνο από ελληνικό πιστοποιημένο αυτόχθονα μαύρο χοίρο αλλά και νωπό σφάγειο!!!!      

Στεφανίνα / Θεσσαλονίκη
Τηλ: 6974007904